U trendu

Djilas: 'Štrajk' Saveta REM-a kao 'Top lista nadrealista'

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je u četvrtak uveče izjavio da ga najavljeni „štrajk“ Saveta Regulatornog tela Srbije za elektronske medije (REM) podseća na skeč nekadašnje „Top liste nadrealista“ u kojem političari štrajkuju protiv radnika.

Savet REM je u četvrtak uveče saopštio da je odlučio da se obustavi rad te institucije jer je „izložen raznim pritiscima“.

Djilas je za Televizju N1 podsetio na štrajk predstavnika vlasti pre dve godine koji je bio uperen protiv opozicije, te dodao da je „najveći štrajkač bio Aleksandar Vulin“.

„Njega je Vučić morao da moli da odustane. I taj čovek je postao ministar policije, sada je šef BIA. Čovek koji je štrajkovao glađu protiv opozicije“, kazao je Đilas.

Ukazao je: „svakodnevno smo svedoci nasilja koje osećaju obični građani, živimo u katastrofalnim uslovima“ i da se, kako je kazao, „Srbija raspada po šavovima“.

Smatra i da je pristojnost jedini odgovor na agresivno ponašanje predstavnika vlasti, jer, kako je kazao, „kada uđete u blato da se s nekim borite, ne možete izaći a da ne budete prljavi“.

Govoreći o stanju u svojoj stranci SSP posle izbora, i oceni da se „umirila“, on je naveo da je SSP najviše kritikovala vlast, da je imala najviše saopštenja i najviše predloga.

„Mi smo najaktivniji u Beogradu i u ostatku Srbije. Ništa se nije promenilo“, kazao je on.

Djilas je naveo da ono što on govori, može da kaže samo u medijima koje može da vidi svega trećina Srbije.

„Ljudi ne gledaju politiku, oni žele da na televiziji vide druge stvari. 85 odsto građana ne zna ništa o tome“, kazao je Đilas.

Izrazio je uverenje da je slaba medijska zastupljenost glavni razlog rezultata na izborima.

„Vučić je to davno shvatio, da se medijima vlada i (zato) kontroliše sve televizijske stanice s nacionalnom frekvencijom“, naveo je lider SPP.

Komentarišući nejedinstvo opozicije, on je kazao da se „ne može od opozicije očekivati da bude drugačija od svega od onoga što se u zemlji dešava“.

Konstatovao je da je glavni problem nejedinstvo opozicije, te napomenuo da se za to jedinstvo zalagao, ali da „zbog raznih okolnosti do toga nije došlo“.

Rekao je da ne razmišlja o tome s kim će SSP u koaliciju, „jer još ne postoje izbori“.

„Razmišljam o tome da budemo što jedinstveniji oko nekih stvari koje su svakodnevne oko nas i koje svi vidiimo. Da narod vidi da možemo da se dogovorimo oko ključnih stvari, a kada će izbori biti, o tom potom“, kazao je Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.