Djilas: Svi koji su jasna opozicija režimu dobrodošli da potpišu zahteve za slobodne izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da su „svi koji su protiv vlasti i koji su jasno opozicija režimu Aleksandra Vučića “ dobrodošli da potpišu zahteve za fer i slobodne izbore. 

Gostujući na televiziji N1, Djilas je rekao da su kontrola izbora, otvaranje medija i razdvajanje izbora tri ključna zahteva koje će opozicija postaviti pred vlasti u najavljenom nastavku dijaloga uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta. 

„Jedan od tih zahteva su mediji u Srbiji, pre svega mogućnost da se istina pojavi na Radio televiziji Srbije (RTS). Drugi zahtev je kontrola izbora jer režim više glasova dobija kroz pritiske na birače, kroz kapilarne glasove u javnim preduzećima. Suština je da napravimo mehanizam da čovek može slobodno da glasa a da se ne plaši za svoju budućnost. I naravno, ne mogu svi izbori da se održe u istom danu“, kazao je Djilas. 

Upitan da li će opozicija zajednički izaći sa tim zahtevima, kazao je da u Ujedinjenoj opoziciji Srbije ne postoji jedinstven stav ko će sve potpisati te zahteve. 

Narodna stranka je u više navrata odbacila mogućnost saradnje sa opozicionim strankama koje su učestvovale na junskim parlamentarnim izborima. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.