U trendu

Djilas u Guči: U subotu novi protest u Beogradu

Lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas najavio je večeras novi protest u subotu, 15. decembra u Beogradu pod parolom „Hajde da se prebrojimo“ i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

„Odlučili smo da podržimo ove ljude (svoje predložene odbornike u opštini Lučani) i da najavimo novi protest za subotu pod parolom ‘Hajde da se prebrojimo’ i da RTS pokaže to“, rekao je Djilas na završnoj konvenciji SzS-a u Opštini Lučani.

On je dodao da će u subotu ponovo „šetati više desetina hiljada ljudi“.

Djilas je dodao da je posle 90 dana postojanja tog opozicionog bloka organizovan protest od, kako je rekao „15.000-20.000 ljudi“.

„Može predsednik Srbije Aleksandar Vučić da priča šta hoće, o dve-tri hiljade, mi koji smo tamo bili i znamo matematiku za drugi razred lako izračunamo koliko je ljudi bilo“, rekao je Djilas.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio da smena vlasti kreće iz Guče i nastavlja se u subotu u Beogradu.

„Odavde krećemo, nastavljamo ponovo sledeće subote u Beogradu, a onda redom u Srbiji da smenimo ovu vlast. Oni su u strahu, kod nas straha više nema“, poručio je Aleksić.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kritikovao je izvestavanje RTS-a sa protesta „Stop krvavim košuljama“ održanom u subotu, 8.decembra u Beogradu i kazao da ta televizija nije želela da prikaže ljudima „ono što se dešavalo ispod njihovog prozora“.

„U Beogradu su rekli na režimskim medijima ‘šaka jada’, a ja poručujem – ta šaka jada može vrlo brzo da se pretvori u pesnicu prkosa“, rekao je Lutovac

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)