U trendu

Djilas: Umesto subvencija Kinezima, ulagati u poljoprivredna gazdinstva

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas rekao je da bi država umesto što daje subvencije od 75 miliona evra Kinezima da otvore fabriku guma u Zrenjaninu trebalo da uloži po 10.000 evra u 7.500 poljoprivrednih gazdinstava.

„Pitam vas šta je logičnije – razvijati poljoprivrednu i prehrambenu industriju u Banatu ili isplatiti kineskom investitoru novac kojim će sledećih 15 godina 1.200 zaposlenih dobijati platu od 40-tak hiljada dinara? Zašto uopšte država Srbija investira u strane kompanije? Zar nije logično da strane kompanije investiraju u Srbiju“, upitao je Djilas.

On je danas na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u Arandjelovcu, rekao i da ovakav sistem ne daje rezultate što pokazuju činjenice po kojima je, uprkos milijardama takvih stranih investicija, industrijska proizvodnja u proteklih nekoliko godina u padu, a skoro 100.000 ljudi napusti Srbiju svake godine.

„Uložimo u poljoprivredu, energetiku, turizam, plate profesora, lekara, medicinskih sestara, vaspitačica…pomozimo starijima od 65 godina koji nemaju primanja. Takva ulaganja u ljude će se državi višestruko vratiti“, rekao je Djilas, a saopštio SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar