Djilas zatražio da Alo objavi u celosti presudu, kako je to sud i naložio

Predsednik Stranke slobode i pravde (SPP) Dragan Djilas zatražio je danas da dnevni list „Alo“ objavi u celini presudu koja je doneta u njegovu korist, a kojom je utvrdjeno da je oklevetan u tekstu tog lista u cilju diskreditacije.

Djilas je novinarima ispred redakcije „Alo“ u Beogradu rekao da je presudu prvo izrekao Viši sud u Beogradu, a onda potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu i da je presuda doneta zbog teksta u vreme izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, u kom je navedeno da je milionima kupio sindikate i da je od biznismena Miroslava Miškovića pozajmio 10 miliona evra.

„Poštovana gospodo, prošlo je četiri dana od kada je presuda postala pravosnažna i najkasnije juče je ‘Alo’ morao da objavi kompletno ovu presudu gde jasno piše da su lagali, da su radili sa namerom da me diskredituju i da o meni gradjani imaju negativno mišljenje“, rekao je Djilas.

On je kazao i da je došao da pita da li su oni koji rade za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bez obzira šta rade, iznad suda i da li oni ne moraju da poštuju pravosnažne sudske odluke, ili će i za njih morati da važi što važi i za druge.

Djilas je istakao da su novine dužne da objave celu presudu i da će to biti istorijski dan za „Alo“ jer će „prvi put u modernoj istoriji objaviti istinu u njemu“.

„Očekujem da će i sve ostale presude koje budem dobijao u narednom periodu imati u sebi taj deo (da moraju da objave presudu) tako da će čitaoci Informera, Srpskog telegrafa, Kurira, Večernjih novosti napokon moći da pročitaju nešto istinito kada se pominje moje ime i prezime“, rekao je Djilas.

On je kazao i da mediji protiv kojih dobije presudu uvek uplate novčana sredsta, koja on potom da u humanitarne svrhe, ali da te redakcije nikada ne objave presudu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.