U trendu

Djordjević: Da li 0,1 odsto boraca i veterana koji protestuju rade u interesu boraca ili protiv

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da ispred Predsedništva Srbije u Pionirskom parku protestuje 0,1 odsto predstavnika boraca, veterana i invalida rata koji zahtevaju nacionalnu penziju i proglašenje dana boraca.

On je u Skupštini Srbije tokom rasprave o novčanoj pomoći penzionerima rekao, da je ministarstvo u kontaktu sa 99 odsto udruženja i da je sa njima radilo na krovnom zakonu o borcima i veteranima i da su u toj radnoj grupi bili i oni koji štrajkuju te da je tim zakonom predvidjeno 35 novih prava i da ni na jedan njihov zahtev nije rečeno ne.

„Oni sada traže da da zakon koji su borci predložili da se stavi van snage i da se radi neki novi. Šta hoće time? Da li oni rade u interesu boraca ili protiv boraca? Traže da ovim zakonom bude regulisan dan boraca. Prvo tema zakona o borcima nije uopšte dan boraca, neka oni odluče koji će to dan da bude i neka predlože, a postoji Zakon o državnim praznicima kojim se to reguliše, a ne ovim“, rekao je Djordjević.

On je istakao da su borci do 2012. godine bili marginalizovani i zaboravljeni, a da sada država o njima brine.

Djordjević je o borcima i veteranima govorio pošto je samostalni poslanik Miladin Ševarlić ukazao da već tri nedelje u Pionirskom parku protestuju veterani i invalidi rata te pitao šta mogu da očekuju kada je u pitanju poboljšanje njihovog položaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.