U trendu

Djordjević: Deo opozicije na istom zadatku kao i Vučić

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević izjavio je danas povodom tvrdnje advokata Bože Prelevića da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović „podstican od strane američke ambasade da prekrši odluku o bojkotu i izadje na prošlogodišnje izbore“, da je jasno da se deo opozicije nalazi na istom zadatku kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i „da radi za istog gazdu“.

„Vučićevim sponzorima sa zapada je važno da u Srbiji postoji fasada demokratije, koju su pokušali da obezbede izlaskom opozicije na izbore“, kazao je Djordjević, a saopštio je njegov pokret.

Na taj poziv su se, prema njegovim rečima, odazvale neke stranke i pojedinci i tako prekršili prvobitnu odluku o bojkotu izbora, a sada su potvrdjene sumnje da su strane ambasade uticale na tu odluku.

Djordjević je tu ubrojao i pokret Dosta je bilo (DJB) i Pokret slobodnih gradjana, optuživši ih da su se vodili istim podsticajima kao Zelenović.

„Strane ambasade mogu da vas podstaknu, ali vam neće pomoći na izborima. To vidimo i na Zelenovićevom primeru. Naprednjaci su ga potukli i pokrali, bukvalno su mu oteli Šabac i niko od tih ambasadora ga nije zaštitio“, naveo je on.

Ocenio je da je „zapadnim ambasadama važno“ da deo opozicije izadje na izbore i daju legitimitet „celom nameštenom procesu, ali nije im u interesu da neko ugrozi ili smeni Vučića“.

Naglasio je da je Vučić „potreban zapadu“ da bi isporučio obećane spoljnopolitičke ciljeve, „pre svega se radi o priznanju Kosova.

„Zbog toga će Vučić imati zapadnu podršku i zbog toga mora da postoji privid da je Vučić demokratski izabran. Za to služe Zelenovići i ostali statisti na izborima“, dodao je on.

Ocenio je da je „žalosno“ što značajan deo opozicije to i dalje ne shvata, već, prema njegovim rečima, hrle na glasanje 2022. godine, iako je „jasno da ne postoji ni minimum demokratskih i medijskih uslova za slobodne izbore“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.