Djordjević: Ministarstvo će pomoći svakoj grupaciji osoba sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević poručio je danas da su osobe sa invaliditetom ravnopravni članovi društva i da će ministarstvo nastojati da svakoj grupaciji osoba sa invaliditetom omogući da oblikuje, izražava i realizuje svoje razvojne potrebe.

Djordjević se sastao sa srpskim paraolimpijcem i upravnikom Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ iz Kragujevca Goranom Nikolićem, sa kojim je razgovarao na temu sistemskog unapredjenja položaja osoba sa invaliditetom.

„Ministarstvo je prepoznalo veliki značaj svega što Nikolić radi za zajednicu i želi da ga svesrdno podrži u daljim aktivnostima, kako bi sve osobe sa invaliditetom uživale jednako kvalitetne uslove za život i rad“, naveo je Djordjević u saopštenju za javnost.

Djordjević je najavio da će ministarstvo podržati obeležavanje Medjunarodnog dana belog štapa koji će biti održan 15. oktobra.

Goran Nikolić se nedavno vratio iz američkog grada Čikaga, gde je učestvovao u humanitarnoj trci u okviru koje je istrčao 77 uzastopnih maratona za 77 dana kako bi prikupio sredstva za završetak sportske sale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“ u Kragujevcu, čime bi Srbija dobila paraolimpijsku akademiju u punom kapacitetu po ugledu na svet.

(Beta)

Napišite komentar