U trendu

Djordjević (Moramo): Borba počinje tek posle 3. aprila

Druga na parlamentarnoj izbornoj listi koalicije „Moramo“ Biljana Djordjević izjavila je danas da je potrebno biti trezven i razumeti da „borba“ neće biti završena nakon izbora, 3. aprila, već da tada tek počinje.

„Sada je trenutak u kojem postoji velika šansa da odnesemo male pobede koje mogu da budu krupni koraci ka velikim pobedama“, kazala je Djordjević u Požegi.

Ona je istakla da se koalicija „Moramo“ zalaže da drugačiji pristup bavljenju politikom, a da to znači da demokratija nije samo glasanje na izborima, već i aktivno učešće gradjana u svemu što ih se tiče na lokalnom i nacionalnom nivou.

„To su štetni zakoni i nacionalni projekti koji su započeti u Beogradu, a koji se finansiraju novcem svih gradjana. Naša borba u Beogradu bila je da se mi pitamo kako će se trošiti naš novac“, rekla je ona.

Naglasila je da za tu koaliciju naročito važna borba za čist vazduh, za vodu – javno dobro koje će biti dostupno svima, kao i socijalna pravda.

„Važno je u kakvim uslovima radimo, zašto smo došli u situaciju da smo srećni ako imamo bilo kakav posao, a da ne smemo da se požalimo ako radimo i 12 sati dnevno“, istakla je Djordjević.

Nosilac liste koalicije „Moramo“ Nebojša Zelenović izjavio je da je njihov cilj da se živi bolje, duže i „zajedno u Srbiji“.

„Živećemo bolje kada se obračunamo s kriminalom i korupcijom. Stvari mogu da izgledaju potpuno drugačije. Kada upalite svetlo ovde, bubašvabe pobegnu. Cilj nam je da novac od tajnih ugovora uložimo, da vratimo dostojanstvo gradjanima“, rekao je Zelenović.

Zelenović je naveo da će, ako ta koalicija pobedi na izborima, svakom poljoprivredniku obezbediti 200 evra subvencija po hektaru zemlje, a da će djubrivo i gorivo biti upola cene.

Prvi na parlamentarnoj listi „Moramo“ Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da će prioritet te koalicije nakon izbora biti Zakon o zaštiti prirode.

Jovanović je naglasio da o prirodnim resursima treba da odlučuju gradjani i naveo primer Slovenije koja je na referendumu odlučila da zabrani prodaju vodoizvorišta.

„Ko ne bude poštovao zakon i slušao struku, slušaće motiku“, naveo je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.