U trendu

Djordjević: Nametnuti Inckov zakon predstavlja nastavak politike zapada

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas, povodom „nametnutog zakona Visokog predstavnika za BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida“, da taj akt predstavlja „nastavak politike zapada“ da se Republike Srpska prvo proglasi genocidnom tvorevinom, a onda po tom osnovu i ukine.

Djordjević je u pisanoj izjavi naveo da smatra da bi sledeći korak medjunarodne zajednice i sarajevskih političara mogao da bude „izmena karaktera gradjanskog rata u Bosni i Hercegovini i traženje ratne odštete“.

On je prozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se „hvali prijateljstvom sa novoizabranim Visokim predstavnikom (za BiH) Kristijanom Šmitom“, koji uskoro stupa na dužnost, „da interveniše i ukine ovaj nametnuti zakon“.

„Ukoliko se povlačenje zakona ne ostvari, pozivam institucije u BiH da reaguju po ovom zakonu koji inače zabranjuje negiranje svih ratnih zločina i odmah pohapse hrvatske i bošnjačke političare i aktiviste koji negiraju i umanjuju genocid nad Srbima u NDH. Da vidimo zakon na delu“, rekao je Djordjević.

On je ponovio stav ovog pokreta „da se u Srebrenici nije desio genocid, a da je jedini genocid koji se dogodio na teritoriji Bosne i Hercegovine onaj u Drugom svetskom ratu, čije žrtve su bili Srbi, Jevreji i Romi, a koji su sproveli Hrvati i Bošnjaci“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar