U trendu

Djordjević: Nasledje Angele Merkel su korumpirani i autoritarni režimi na Balkanu

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da je nasledje nemačke kancelarke Angele Merkel, kada je u pitanju bavljenje Balkanom, izuzetno negativno.

„Njena zaostavštiva u ovom regionu biće korumpirani i autoritarni režimi, mnogi od njih povezani s mafijom, koji u svojim zemljama crpe snagu upravo iz nemačke podrške“, ocenio je Djordjević.

On je naveo da Merkelina podrška Vučiću počinje 2011. godine, kada je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić odbio da pruži protivustavne ustupke u vezi Kosova i Metohije.

„Merkelova je tada praktično dovela Srpsku naprednu stranku (SNS) na vlast, a zauzvrat Vučić je odmah potpisao Briselski sporazum, kojim su razmontirane institucije Republike Srbije u južnoj pokrajini“, istakao je predsednik Oslobodjenja.

Prema njegovim rečima, države Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, danas su nedemokratskije, neslobodnije i udaljenije od EU nego 2005. godine.

„Merkelova je podržala nezavisnost Kosova, uvela samo Hrvatsku u EU, stvorila od nas parking za migrante i osigurala trajno prisustvo NATO u regionu, na uštrb Rusije“, saopštio je Djordjević.

Naglasio je da je isticanje nemačkih zastava u Beogradu i u drugim gradovima koje Merkel neće posetiti, neukusno i da predstavlja pokazatelj podaničkog Vučićevog odnosa prema kancelarki.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.