U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Srbija slabo koristi potencijale saradnje sa tržištem Evroazije

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je da vlasti Srbije „slabo koriste ogromne privredne potencijale iz moguće tešnje saradnje sa tržištem Evroazije“.

Djordjević je posle sednice Predsedništva Skupštine naroda Evroazije u Moskvi rekao da je na skupu razmatrano proširenje rada te organizacije na nove države.

„Razgovarano je o pravcima za dalji razvoj saradnje zemalja Evroazije, kao i o produbljivanju postojećih oblika društvene, ekonomske, političke i kulturne kooperacije“, kazao je Djordjević a preneo pokret Oslobodjenje. 

On je na marginama sednice razgovarao sa generalnim sekretarom Skupštine naroda Evroazije, Andrejem Jurjevičem Beljaninovim o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Rusiji, kao i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Skupština naroda Evroazije osnovana je 2017. godine kao medjunarodna nevladina organizacija sa sedištem u Moskvi. Na osnivačkom kongresu je učestvovalo više od 1.500 delegata iz 60 zemalja, a osnivanje je podržao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.