U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Vučić saučesnik onih koji se zalažu za ukidanje nadležnosti RS

 Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas da medju Srbima u Republici Srpskoj (RS) i BiH postoji uverenje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „postao saučesnik“ snaga koje se zalažu za ukidanje nadležnosti i ovlašćenja RS. 

Djordjević je posle sastanaka sa predstavnicima srpskih stranaka i kulturnih organizacija iz oba entiteta BiH na Palama i u Sarajevu ocenio da su Srbi u toj zemlji „složni u oceni da više nemaju podršku Vučićevog režima i da ih je službeni Beograd ostavio na cedilu“.

„To je potpuno jasno rekao i američki izaslanik (Gabrijel) Eskobar, kada je naveo da zvanični Beograd ne stoji na strani Republike Srpske, već na strani Amerike“, naveo je Djordjević a prenelo Oslobodjenje. 

Ocenio je da Srbi sa zapadne strane Drine „ponovo proživljavaju strašnu 1994. godinu“, kada im je kako je rekao, „anti-srpski Miloševićev režim“ uveo sankcije.

„I tada je Milošević pokušao da se dodvori zapadu i očuva svoju vlast, preko ledja Srba. Sada to isto pokušava Vučić, kroz saučesništvo u trojnom paktu Eskobar – Vučić – Šmit“, ocenio je Djordjević navodeći da je predsednik Srbije podržao visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita iako to nisu učinile ni Republika Srpska ni Rusija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.