U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Vučić u Briselu pregovara mimo Ustava i zakona

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević danas je naveo da je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Brisela pred novu rundu pregovora sa Prištinom, „još jedan pokušaj anesteziranja nacije“ pred „novu rundu izdaje“.

Djordjević je u pisanoj izjavi, povodom Vučićeve izjave, sinoć za televiziju Pink, da je „protiv zamrznutog konflikta“ i da bi bilo neodgovorno da „svojoj deci ostavljamo problem Kosova“, ocenio da mnoge druge zemlje nerešene konflikte ostavljaju svojoj deci.

„Kinezi svojoj deci ostavljaju problem Tajvana, Grci svojoj deci ostavljaju Kipar, Španci Kataloniju. Ne vidim da je iko od njih neodgovoran, niti vidim da iko svoj problem rešava priznanjem ilegalno otcepljenog dela teritorije“, rekao je Djordjević.

On je doveo u pitanje ovlašćenje predsednika Vučića da pregovara u Briselu.

„Vučić pregovara mimo zakona i Ustava: bez odobrenja Vlade i parlamenta, bez izveštavanja Narodne skupštine, bez usvojene pregovaračke platforme. On pregovara da bi sebi produžio vlast pred svojim zapadnim sponzorima“, kazao je Djordjević.

Djordjević je ocenio da su celi pregovori „farsa“, jer pregovaraju „neovlašćeni predstavnik Beograda i ilegalne institucije jedne lažne države“, te da „ništa potpisano ne treba da obavezuje Srbiju“.

„Kada ova zemlja bude imala patriotsku vlast, biće poništeni svi sporazumi koje je ovaj izdajnički režim potpisao sa Albancima. Pregovori će biti vraćeni na tehnički nivo i baviće se olakšavanjem svakodnevnog života Srba i Albanaca, a ne priznavanjem takozvanog Kosova“, ukazao je Djordjević.

On je dodao da je apsurdna Vučićeva tvrdnja da „neće predati trafostanicu Valač Albancima kada je još u decembru prošle godine predao celokupni elektro-energetski sistem na severu Kosova i Metohije albanskoj kompaniji KOSTT, koja vodi integrisanu elektromrežu Albanije i Kosova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.