U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Vučićevi kadrovi hoće da ućutkaju Belivuka i Miljkovića

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da je jedan od potpisnika „peticije za podršku Aleksandru Vučiću“ i Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

„Osim što su naprednjaci infiltrirali svoje ljude u ceo bezbednosni i pravosudni sistem, nenormalno je da podršku Vučiću potpisuje upravo čovek pod čijom upravom se nalaze pritvorenici koji su svedočili o Vučićevim vezama sa organizovanim kriminalom“, kazao je Djordjević, a saopštio njegov pokret.

On je istakao da se taj potpis može shvatiti i kao „otvorena pretnja pritvorenicima“ i „upozorenje da drže usta zatvorena“, te da Vučićevi kadrovi hoće da „ućutkaju“ optužene vodje kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i ostale potencijalne svedoke.

Iz pokreta Oslobodjenje su ranije saopštili da je „očigledno“ da se Belivuk i Miljković preporučuju kao svedoci saradnici u istragama o kriminalnim radnjama ove vlasti, „onda kada dodje do njene smene“.

„Čovek koji čuva dva najbitnija zatvorenika u ovom slučaju i potencijalna svedoka protiv Vučića, potpisuje podršku istom. Treba obratiti pažnju da im se nešto ne desi slučajno u pritvoru“, naveo je Djordjević.

Pokret Oslobodjenja podstio je da je imenovanje Carevića na mesto direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija izazvalo kontroverze i sporenja u vladajućoj koaliciji, budući da, kako se navodi, „postoje indicije da se radi o bivšem pripadniku zloglasnog šestog odeljenja DB, koje je bilo zaduženo za političke likvidacije za vreme režima Slobodana Miloševića“.

„Mnogi pripadnici ovog odeljenja su pravosnažno osudjeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, a svi znamo ko je bio ministar informisanja u vreme tog ubistva i ko je javno pretio Ćuruviji da će mu se osvetiti“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.