U trendu

Djordjević: Ovakva vlast se može smeniti samo blokadom i neposlušnošću, Vučić navijač …

Lider pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da se na izborima ništa ne može promeniti dok je Aleksandar Vučić na vlasti jer „to što on organizuje nisu izbori“ već se može „oterati“ samo sveopštom gradjanskom neposlušnošću.

„Mafija nikad neće napraviti izbore koje može da izgubi. Zato se mi ne spremamo ni za kakve izborene i ne idemo ni u kakve izborne koalicije. Naš imperativ je da Vučić bude oteran sa vlasti i procesuiran za sve kriminalne aktivnosti koje je učinio, a da se narodu vrati sve ono što su on i njegov jajinački klan opljačkali“, rekao je Djordjević za list Danas.

Kako je naveo, „Vučić se može oterati samo dobro organizovanim iskazivanjem volje naroda u obliku sveopšte gradjanske naposlušnosti poput potpune blokade čitave zemlje na dva, tri, ili deset dana“.

Govoreći o aktivnostima Oslobodjenja, Djordjević je naveo da taj pokret od svog osnivanja naziva Vučića izdajnikom i da je „štampao i oblepio celu Srbiju sa milion nalepnica sa njegovim likom i ovim natpisom“.

„Za devet godina vlasti Vučić je dao sve atribute  državnosti takozanom Kosovu“, rekao je Djordjević.

Na pitanje da li smo u Srbiji prešli granicu normalnosti kad predsednik države poziva opoziciju da se tuče sa njim, Djordjević je rekao da je „Vučić ovim pokazao da je suštinski, u dubini duše on i dalje samo neostvareni vodja navijača sa šipke, običan uličar“.

„Zamislite samo šta bi tek bilo da je zaista došlo do neke tuče. Pa Vučić bi pozvao svoje pristalice na gradjanski rat i obračun s neistomošljenicima. S takvim čovekom mi ovde imamo posla“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.