Djordjević: Petkovićeva izjava na granici krivičnog dela

Predsednik Pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević ocenio je danas da je izjava direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je sa Prištinom potrebno kompromisno rešenje i „nalaženje na pola puta“ na granici krivičnog dela.

Djordjević je u saopštenju naveo da Krivični zakonik Srbije u članovima 306 i 307 jasno kaže da je pokušaj otcepljenja ili priznanja okupacije dela teritorije Srbije kažnjiv zatvorom i podsetio da je grupa profesora prava pre nekog vremena zbog toga podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića.

„Uostalom, neka se Petković i njegov šef Vučić dogovore šta pričaju, pošto su pre malo više od mesec dana govorili da ništa nisu potpisali i da Srbija ništa nije predala, a Petković sada navodi da je potpisano čak 48 sporazuma i da je sa srpske strane sve iz tih sporazuma ispunjeno“, kazao je Djordjević.

Djordjević je rekao da je pitanje šta je sve vlast Aleksandra Vučića predala Albancima i šta se još nalazi u tih 48 sporazuma, pošto se mnogi kriju od javnosti.

On je pozvao da se svih 48 sporazuma stavi na uvid javnosti i naglasio da će Pokret „Oslobodjenje“ nakon promene vlasti insistirati na poništavanju svih dogovora sa vlastima u Prištini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.