U trendu

Djordjević: Pokret 'Oslobodjenje' neće izaći na izbore jer nisu slobodni

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević danas je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „obmanuje javnost“ time što je rekao da taj pokret neće izaći na izbore „jer zna da ga narod neće“ i dodao da su razlozi za to potpuno suprotni.

„Pokret ‘Oslobodjenje’ neće na izbore jer smatramo da to i nisu izbori – na njima nema nikakve slobode. Vučić organizuje namešteno takmičenje, jer samo tako može i da pobedi“, naveo je Djordjević u saopštenju.

On je zatražio od predsednika Srbije da, „ukoliko je siguran u svoju popularnost“, održi slobodne i demokratske izbore, u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije.

„Ako misli da ga narod hoće, zašto ne održi izbore bez zatvorenih medija, bez funkcionerske kampanje, bez spiskova i ucena, bez batinaša?“, upitao je Djordjević.

Kako je ocenio, „lako je pobedjivati na izborima ucenama, pretnjama i korupcijom“ i dodao da njegov pokret u „takvim predstavama neće učestvovati“.

„Srpska napredna stranka je samo jednom pobedila na slobodnim izborima, a to je bilo 2012. godine i tada je pobedu odneo Tomislav Nikolić, a ne Aleksandar Vučić“, ocenio je Djordjević.

Prema njegovim rečima, ta pobeda je „došla uz podršku Zapada“, a u odnosu na današnju situaciju, izbori 2012. godine mogu se nazvati „praznikom demokratije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.