Djordjević: Vučić da prizna da je predao energetiku na severu Kosova

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „prizna srpskoj javnosti“ šta će se od 14. decembra desiti sa sistemom distribucije električne energije na severu Kosova.

Djordjević je u današnjem saopštenju dodao i da, za dva dana od kada je „Oslobodjenje“ objavilo da će vlasti u Prištini od tog datuma preuzeti kontrolu nad trafo-centrom „Valač“, nijedna institucija nije demantovala te tvrdnje.

Mediji su prethodno objavili da će od 14. decembra sistem preuzeti preduzeće KOSTT, te da Srbija od tog datuma više neće biti odgovorna za snabdevanje strujom na severu Kosova.

Djordjević navodi da je Elektromreža Srbije još pre dva meseca obavestila zaposlene u trafo-centru „Valač“ da se izjasne da li žele da predju pod okrilje albanskog preduzeća.

„Pokretu ‘Oslobodjenje’ se u medjuvremenu javilo više radnika ovog preduzeća sa severa Kosova koji su nam potvrdili da sistem više neće pripadati Srbiji. Neki od njih se već pripremaju za iseljenje iz južne srpske pokrajine. Vučić je direktan saučesnik u procesu čišćenja Srba sa Kosova“, ocenjuje se u saopštenju.

Djordjević je ocenio i da sadašnje vlasti „korak po korak ostvaruju nezavisnost Kosova“, kao i da će pokret „Oslobodjenje“ nakon smene vlasti poništiti sve potpisano sa predstavnicima Prištine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.