U trendu

Djordjević: Vučić, Vlada i parlament da kažu kome su predali energetski sistem na Kosovu

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević pozvao je danas predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić, Vladu Srbije i 243 poslanika koji podržavaju vladajuću većinu da objasne gradjanima šta se dešava na severu Kosova i kome su predali energetski sistem, odnosno ko im je dao ovlašćenje za tako nešto.

Djordjević je u saopštenju naveo da od danas prištinska kompanija KOSTT preuzima snabdevanje severa Kosova i Metohije strujom, odnosno da preduzeća iz centralne Srbije prestaju da snabdevaju srpske potrošače.

„To je potvrdio sam KOSTT, o tome su pisali i srpski portal KosSev i prištinski mediji, a do prošle nedelje, dok nismo pokrenuli aferu u javnosti, o tome su pisali i beogradski mediji – Večernje novosti su direktno potvrdile prelazak snabdevanja pod okrilje albanskog sistema“, naveo je Djordjević.

On je naveo da su radnici Elektromreže Srbije preko vikenda praznili trafo stanicu Valač, odakle su iznosili opremu i materijal, čime su se očigledno pripremali da je predaju novom vlasniku.

„Niko od zvaničnika iz Beograda nije opovrgao ove navode. Vučić se sakrio u rupu, nadležna ministarka Zorana Mihajlović se pravi luda, Ana Brnabić se ponaša kao da ne vodi vladu ove zemlje, a poslanici u skupštini glume Zadrugu. Svi zajedno poturaju mučenog i komičnog Petra Petkovića da se batrga i kao papagaj ponavlja da će biti struje i posle 14. decembra“, dodao je Djordjević.

On je dodao da se zna da će struje biti ali da se ne zna ko će je distribuirati, naplaćivati i ko će Srbima na severu Kosova „seći struju“.

„Energetika će postati još jedno sredstvo pritiska na Srbe na Kosovu, kao što su već sada carine, policija i pravosudje. A sve to je Prištini predao Vučić“, rekao je Djordjević.

Predsednik pokreta „Oslobodjenje“ je naveo da se tim činom srpski potrošači na severu Kosova praktično integrišu u energetski sistem Velike Albanije – budući da je prištinska energetika objedinjena sa mrežom Albanije.

„Vučić tako direktno radi na uspostavljanju infrastrukture Velike Albanije“, rekao je Mladjan Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar