U trendu

Djordjević: Za Rio Tinto memorandum o saradnji potpisan 2017. godine, najavio ga Vučić iz Davosa

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević rekao je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) devet godina na vlasti u Srbiji i da je vreme da konačno „preuzme odgovornost za sve probleme i nedela u tom periodu“, a ne da za to optužuje „prethodne vlasti“.

Djordjević je, povodom izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da su „prethodne vlasti“ krive za „Rio Tinto“ i druge ekološke probleme, pozvao vlasti da se ne skrivaju „iza bivše vlasti i da ih optužuju za svaki problem u državi, od ekonomije, preko pravosudja, kriminala, Kosova i Metohije, pa do ekologije“.

Djordjević je ocenio da je devet godina „užasno dug period“ i da je „jasno da je za sve probleme danas odgovorna isključivo SNS, koja vrši apsolutnu vlast od 2012. godine“.

On je ukazao da su Vlada Srbije i kompanija „Rio Tinto“, koja planira da eksploatiše litijum u lozničkom kraju, potpisale memorandum o saradnji 2017. godine, a da je taj dokument potpisala upravo Brnabić.

„Sam Aleksandar Vučić se u januaru 2019. ushićeno iz Davosa uključio na RTS da bi obavestio gradjane kako se sastao sa predstavnicima kompanije Rio Tinto i zamolio ih da ubrzaju projekat“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.