U trendu

Djukić Dejanović: Nova vlast u Beogradu, koju bi činilo 56 odbornika SNS i SPS, imala bi …

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas da bi nova gradska vlast u Beogradu, koju bi činilo 56 odbornika iz Srpske napredne stranke (SNS) i SPS-a imala legitimitet da vodi glavni grad.

Djukić Dejanović je agenciji Beta kazala da bi one stranke koje su dobile najveći broj glasova u Beogradu trebalo da odluče da li je potrebno da se ide na prevremene izbore kako bi se legitimitet pojačao.

„Ne vidim da nema legitimiteta, ali razumem potrebu da legitimitet bude pojačan na narednim prevremenim izborima“, rekla je potpredsednica SPS-a.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju uveče da ukoliko najveća opoziciona lista bude želela prevremene gradske izbore u Beogradu, da su oni spremni za ponavljanje.

„Mi smatramo da je logično da ima neka pauza od šest meseci, ali ako budu insistirali, mi nemamo problem ni ranije da idemo na izbore“, rekao je Vučić.

Kazao je da će to biti njegov predlog predsedništvu i glavnom odboru SNS-a.

Vučić je dodao da je predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Djilasu rekao da opozicija razmisli kada želi izbore i da predloži.

„Djilas smatra da je pitanje legitimiteta u Beogradu sporno, ja ne, ali je pitanje izazova veliko i važno. Ako postavite pitanje legitimnosti nekoga na vlasti, to je važno pitanje“, kazao je Vučić.

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije (GIK) u gradskom parlamentu, u kojem je 110 odborničkih mesta, biće 48 odbornika sa liste SNS-a, osam iz SPS, četvoro iz Srpske stranke Zavetnici, 26 iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda, sedam iz DSS-POKS, 13 iz koalicije Moramo i četiri iz Dveri-POKS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.