Djurić: Bez obzira na dokumenta Srbi da probaju da glasaju na Kosovu

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić pozvao je danas sve gradjane sa tog prostora koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

„Birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno će uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanje prijavićemo medjunarodnim organizacijama“, rekao je Djurić za Radio televiziju Srbije, povodom zabrane glasanja sa srpskim dokumentima na kosovskim izborima.

On je rekao da je „masovnost“ jedini način da se zaštiti državni interes, jer kako je dodao, „ako svako sa pravom glasa na Kosovu i Metohiji od Srba izadje, tako neće moći da nas pokradu“.

Prema njegovim rečima, „ako bude deset od deset srpskih poslanika, neće moći da bude formirana buduća pokrajinska vlada bez glasa Srba“, a takodje srpski glas u dijalogu biće daleko snažniji.

On je pozvao da glasaju sve koji „osećaju Srbiju kao svoju dražvu“ i očekuju da Srbija očuva institucionalne veze, podršku, školstvo, zdravstvo, sve ono od čega živi na Kosovu i Metohiji.

„Treba da stanu u jedinstveni blok prema nastojanjima Prištine da se istisne, kako Priština kaže, svaki srpski uticaj na Kosovu i Metohiji“, rekao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.