Djurić: Hoti laže da se na sastanku pričalo o medjusobnom priznanju

Član delegacije Srbije u dijalogu s Kosovom pod okriljem EU, Marko Djurić optužio je premijera Kosova Avdulaha Hotija da „laže“ kada kaže da se na današnjim pregovorima govorilo o medjusobnom priznanju.

„Hoti ponovo laže! Na sastanku se nijednom rečju nije pričalo o medjusobnom priznanju“, napisao je Djurić na Tviteru.

Hoti je posle današnje runde dijaloga u Briselu izjavio da je postignut napredak u „izradi konačnog sporazuma“ s Beogradom koji bi trebalo da donese uzajamno priznanje.

„Danas je održan drugi sastanak na visokom nivou sa srpskom stranom kako bi se radilo na opštem, konačnom, pravno obavezujućem sporazumu o potpunoj normalizaciji odnosa, što bi trebalo da dovede do uzajamnog priznavanja“, rekao je Hoti.

Djurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i šef srpskog ekspertskog tima u briselskom dijalogu, učestvovao je u današnjoj rundi pregovora Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pod okriljem EU.

Na sastanku čiji su domaćini bili visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, uz Vučića, Hotija i Djurića učestvovao je i šef kosovskog ekspertskog tima Skender Hiseni.

Vučić je posle sastanka rekao da su „suštinski usaglasili“ pitanja nestalih i interno raseljenih osoba i ekonomska pitanja i da su otvorili dve nove teme, pitanje Zajednice srpskih opština i finansijskih zahteva koje dve strane ističu jedna prema drugoj.

Djurić i Hiseni će nastaviti razgovore o ZSO 17. septembra, a sledeći sastanak na najvišem nivou planiran je za 28. septembar u Briselu, kazao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.