Djurić: Ne želimo zategnute odnose sa SAD, već sve suprotno od toga

Ambasador Srbije u Americi Marko Djurić naglasio je da „današnja Srbija ne želi zategnute i teške odnose sa SAD“, već „sve suprotno od toga“.

„Nove generacije ne treba da nose teret loših odluka bivših političara. Srbija je uspešnija iz dana u dan, i mi želimo da SAD bude deo naše priče o uspehu. Srbija pruža ruku prijateljstva, iskazuje spremnost za otvaranje novog poglavlja prijateljstva i bliske saradnje naše dve zemlje, na našem zajedničkom istorijskom putu“, napisao je Djurić u autorskom tekstu koji je danas objavio Kurir.

Prema njegovim rečima, nova gereneracija političara „stasava u Srbiji predvodjena predsednikom (Aleksandrom) Vučićem, gradeći nacionalno odgovornu spoljnu politiku pružene ruke“.

Djurić je naveo da je unapredjenje političkih odnosa dve zemlje prioritet, ali i da će, kao ambasador, raditi i na olakšavanju funkcionisanja privrede i života gradjana.

„Moramo i da initenzivno razgovaramo s našim rasejanjem u SAD. Nama su naši Srbi u Americi najbiliži Amerikanci, najstabilniji most izmedju Srbije i SAD“, ocenio je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.