U trendu

Djurić (SMS): Opozicija da ne obećava čarobne štapiće biračima, nego da se fokusira na …

Generalni sekretar Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Djurić pozvao je danas opoziciju u Srbiji da prestane da podgreva lažne nade kod birača i da se fokusira na iskrenost, izgradnju infrastrukture i na institucionalnu kontrolu vlasti, a ne da obećava „čarobne štapiće“.

Djurić je u pisanoj izjavi pozvao lidere opozicije da kažu biračima „istinu o realnim dometima“ i da onda probaju da prevazidju očekivanja, umesto što, kako je naveo „generišete nerealna očekivanja i podgrevate lažne nade, posle kojih je razočaranje sve veće i veće“.

„Prestanite da folirate birače da vaš bojkot, naredni prelomni protest ili neki sličan čarobni štapić, koji dogmatski promovišete, donosi promenu odmah iza ćoška“, rekao je Djurić.

Prema njegovim rečima, sve je već isprobano: „mesijanski kandidati“ koji su „dogmatski glorifikovani u bezgrešne svece“, zatim protesti koji su bili „folirantski zamaskirani u glumačko-studentsko-gradjanske i nestranačke“.

„Samo još niko nije probao iskrenost pred svojim biračima koji baš do nje drže i ne vole previše da ih se folira“, poručio je Djurić, koji je dodao da je to njegova reakcija na izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, da opozicija treba da ima jednog kandidata, i da joj prija što gradjani nju vide kao moguću kandidatkinju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.