U trendu

Djurić: Sve smo sigruniji da vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

„Sve smo sigurniji da (Hašim) Tači, (Kadri) Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna. Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe“, naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

Djurić je poručio da Srbija nikome ne preti i da za razliku od Prištine poštuje sve svoje gradjane, a Srbi na Kosovu svakako ne treba da brinu zbog „Tačijevog zveckanja oružjem“, jer će se srpska država na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti.

„Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima. Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika – politika prošlosti“, naveo je Djurić.

On je kazao da će Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih gradjana, uključujući i gradjane na Kosovu, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

„Borićemo se i za budućnost i bolji život naših gradjana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medvedja, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu od strane Prištine“, naveo je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.