U trendu

Djurić: Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji važan za očuvanje Srba i njihovih svetinja

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije značajan za očuvanje tamošnjih Srba i srpskih svetinja.

„Unutrašnji dijalog može značajno ojačati pregovaračku poziciju Srbije i važan je zbog budućih generacija, zato što treba da postignemo što veću društvenu koheziju, da bismo mogli svi zajedno da odgovorimo na izazove s kojima se suočavamo“, rekao je Djurić za Radio-televiziju Srbije.

Komentarišući „kiparski model“ kao moguće rešenje za pitanje Kosova i Metohije, Djurić je kazao da to nije dobar model za Srbiju.

„Ne vidim šta je to rešeno na Kipru, ne vidim da je bilo šta ozbiljno rešeno na Kipru“, rekao je Djurić.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, Djurić je kazao da bi voleo da pritisak medjunarodne zajednice na Prištinu bude dosledniji.

„Vidim da se u evropskim integracijama Prištine govori o nekakvoj demarkaciji naše granice, što je u jasnom interesu statusnog stava koji ima Priština ili o pitanju borbe protiv kriminala i korupcije što je u interesu svih. Ali, niko od njih ne postavlja Prištini uslov za Zajednicu srpskih opština (ZSO) da bi dobili napredak po pitanju odnosa sa EU“, rekao je Djurić.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar