U trendu

Dobrica Veselinović o blokadama: Neće huligani moći da pobede, na nama je da ih sprečimo

 Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je danas da je tokom blokada saobraćaja širom Srbije bilo manjih izolovanih incidenata, ali da se pokazalo da „neće huligani moći da pobede“.

„Moći će da nanesu štetu, ali na nama je da to sprečimo“, rekao je Veselinović za N1.

Prema njegovim rečima, ti incidenti su „apsolutno organizovani“, kao i da je vlast upravo iz tih razloga i povukla policiju.

On je ocenio da su blokade „istorijski dogadjaj“ i dodao da sledeće subote očekuje „više ljudi i više lokacija“.

Rekao je i da je energija koju gradjani ispoljavaju na protestima mogla da se pretvori u drugu vrstu energije koja vodi ka promenama u zemlji.

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Gornjim Nedeljicama, gde je obećao izmene Zakona o eksproprijaciji, Veselinović je ocenio da Vučić „gazi instituciju predsednika“.

„Taj dijalog koji on pokušava da fingira treba da se vodi u studijama uticaja, prostornim planovima i slično, a mi to godinama unazad nismo videli, tako da je ovo čist PR“, rekao je Veselinović.

Dodao je i da smatra da su zakoni o referendumu i eksproprijaciji povod za proteste, ali da je uzrok „nezadovoljstvo onim kako i gde živimo i nezadovoljstvo vlašću Srpske napredne stranke“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.