U trendu

Doklestić (Narodna stranka): Režim pokušava da spreči referendum o Kosovu i Metohiji

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Slobodana Doklestić izjavio je danas da predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić pokušava da opstruiše inicijativu te stranke za raspisivanje „obavezujućeg referenduma na kojem bi se građani izjasnili o takozvanom francusko-nemačkom planu za Kosovo i Metohiju“.

Doklestić je u pisanoj izjavi naveo da iz odgovora koji je predsednik Narodne skupštine dostavio Narodnoj stranci na zvaničnu inicijativu za raspisivanje referenduma, jasno proizlazi da on smatra da status Kosova i Metohije nije pitanje od „opšteg značaja“, za koje Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi predviđa mogućnost raspisivanja referenduma.

„Narodna stranka smatra da je pitanje teritorijalne celovitosti pitanje od najvišeg državnog i nacionalnog, pa samim tim i opšteg značaja. Nikakve opstrukcije, ni od Orlića niti od drugih predstavnika režima, neće nas sprečiti da skupimo potpise potrebne za raspisivanje obavezujućeg referenduma, kako bi narod odlučio o takozvanom ‘francusko-nemačkom’ planu za Kosovo i Metohiju“, rekao je Doklestić.

Istakao je da se „nijedna legitimna i demokratska vlast ne plaši glasa naroda“, a da je „vlast koja se plaši glasa naroda nenarodna i nelegitimna vlast, koja zna da sprovodi politiku koja nema podršku građana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.