U trendu

Dosta je bilo: Vlast se žalila MMF-u na opoziciju

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je vladajuća stranka iskoristila sastanak predstavnika Medjunarodnog monetarnog fonda sa članovima skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava da se požali MMF-u na opoziciju.

Kako se u saopštenju navodi, predstavnici MMF-a su obavestili poslanike da se Srbijom u MMF-u bavi sedam ljudi od kojih je pet prisustvovalo sastanku, a pitali su kako poslanici vide proces kreiranja budžeta i kako u njemu učestvuju.

„Mogli su da čuju da opozicioni poslanici ne učestvuju u kreiranju budžeta jer je praksa vladajuće većine da dokument gotovog Zakona o budžetu pošalju poslanicima par dana pre početka sednice, na kojoj se onda budžet hitno usvoji“, navedeno je u saopštenju.

Dosta je bilo je naveo da poslanici opozicije na Odboru za finansije od početka saziva ove Skupštine, više od godinu dana, nisu uspeli da stave na dnevni red nijednu jedinu tačku i da je „skupština je zapravo protočni bojler izvršne vlasti“.

„Partokratija na vlasti ne sprovodi reforme i ne uvodi red jer bi time sekla granu na kojoj sedi, već umesto toga duboko zavlači ruku u džep gradjana i privrede i tako smanjuje deficit i zadovoljava MMF…MMF štiti interese poverilaca. To im je posao. Njihova politika podrške Vladi je dobra za njihove interese, ali je loša po gradjane Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Navedeno je i da je „glavni interes MMF-a smanjenje deficita i da osiguraju da Srbija vraća dugove, a pošto znaju da se radi o nesposobnoj vladi, jedina mera za zaštitu interesa poverilaca u koju MMF veruje jeste smanjenje plata, penzija i povećanje poreza“.

Dosta je bilo je saopštio da ovaj sastanak „nije prenošen na zvaničnom sajtu Skupštine Srbije što je inače uobičajena praksa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.