Dragan Jovanović isključen iz Nove Srbije, Ilić ponovo pokazao fotografije

 Potpredsednik i poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović isključen je iz te stranke zbog ponašanja i izjava suprotnih njenoj politici, izjavio je danas lider Nove Srbije Velimir Ilić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Jovanović „bio na zadatku da NS nestane s političke scene“ i da svi predju u Srpsku naprednu stranku (SNS).

Ilić je naveo da su neki poslanici NS „ucenjeni“ i da zato napuštaju poslanički klub, ali je dodao da će ta stranka napraviti još veći i bolji poslanički klub o čemu će uskoro obavestiti javnost.

„Neka idu svi koji hoće. Jedan ode, deset dodje, to je politika“, rekao je Ilić.Poslanik Nove Srbije Mladen Grujić juče je saopštio da će u Skupštini Srbije podržati politiku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, a ne „ličnu“ politiku Velimira Ilića.

Pre nekoliko dana iz stranke je izašla poslanica Dubravka Filipovski jer, kako je navela, ne vidi mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje se borila prethodnih godina.

Isključenjem Jovanovića iz stranke, na Ilićevoj strani u Skupštini Srbije su ostala još samo dva od pet poslanika – Miroslav Markićević i Goran Pekarski.

Ilić je na konferenciji za novinare danas pokazao fotografiju na kojoj je ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa, kako Ilić tvrdi, „članovima zemunskog klana pored bazena u Šilerovoj ulici“.

On je zatražio ostavku Lončara zbog fotografija.

Osvrćući se na fotografiju koju je pokazao na prošloj konferenciji za novinare – na kojoj je Lončar s Dušanom Spasojevićem, Ilić je rekao da nije tačna izjava premijera Aleksandra Vučića da je Lončar operisao oca Dušana Spasojevića, pa da su potom njih dvojica nakon toga otišli u kafić gde su fotografisani jer je u to vreme lončar bio na specijalizaciji.

Ilić je na konferenciji zatražio i ostavku ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zato što je „krila“ izveštaj radova na Koridoru 10.

On je ponovio da je na poslovima oko izgradnje Koridora 10 bilo mnogo nepravilnosti i finansijskih malverzacija i da o tome govori izveštaj Ministarstva gradjevinarstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.