U trendu

Dragan Marković: Od danas 4.000 dinara za 'gospodju' i 3.000 dinara za 'gospodina'

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma kazao je na današnjem prijemu gradjana da je promenjen kriterijum za dodelu novca porodicama kojima je pomoć neophodna, saopšteno je iz opštinske uprave tog grada.

U saopštenju se navodi da je Marković rekao da je do sada dodeljivano 3.000 dinara za „gospodju“ i 2.000 dinara za „gospodina“, a da je od danas 4.000 dinara za „gospodju“ i 3.000 dinara za „gospodina“.

On je naglasio da je politika opštinske vlasti od 2004. godine da su korisnici budžeta gradjani, odnosno „upravo oni koji pune budžet “ i dodao da ga „niko nikada neće pokolebati da pomaže gradjanima“.

„Ovo je jedan od redovnih prijema gradjana koje organizujemo pred početak školske godine. Imamo odluku Centra za socijalni rad i predloge mesnih zajednica, koje su poslale Skupštini grada spisak onih porodica koja imaju mala primanja, više dece ili u kojima je neko bolestan“, kazao je Marković.

Prema odluci se porodicama daje 4.000 dinara za detetu koje se školuje i 3.000 dinara za dete koje ne idu u školu, a starijim i bolesnima se daje novac za lekove.

Marković je naveo da jagodinska lokalna samouprava na mesečnom nivou štedi izmedju osam i deset miliona dinara, a da sav taj novac ide gradjanima.

Dodao je da Jagodina nema komunalnu policiju i da je to ušteda na mesečnom nivou izmedju 2,5 i 3,2 miliona dinara.

Današnjem prijemu u Skupštini Jagodine prisustvovalo je više od 2.000 gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.