U trendu

Državna sekretarka: Oko 400 ljudi sa Kosova bore se na strani terorista

Državna sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas u Parizu da je prema informacijama ne samo Srbije, već i mnogih drugih zemalja, oko 400 ljudi sa teritorije Kosova otišlo da se bori na strani terorista.

Ona je na radnom ručku, koji je organizovan u Parizu u sklopu sastanka na temu lakog i malokalibarskog naoružanja na Zapadnom Balkanu, kazala da su apsolutno netačni navodi kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da nema boraca sa teritorije Kosova koji učestvuju, zajedno sa teroristima, u sukobima na stranim ratištima.

Kako je preneo MUP, Biljana Popović Ivković je kazala da Srbija ostaje pouzdani partner za saradnju i da je jasno opredeljena da se izbori sa svim izazovima, kao i da je dosledna u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Govoreći o taksama od 100 odsto koje je Priština uvela na proizvode iz Srbije, Biljana Popović Ivković je kazala da je cilj tih mera etničko čišćenje Srba.

„Nismo mi ti koji kršimo medjunarodne sporazume, već to čini Priština, a poslednji primer je kršenje CEFTA sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“, istakla je Popović Ivković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.