U trendu

DS: Dešavanja u Šapcu dokaz da SNS nije politička organizacija već mašina za otimanje vlasti

 Demokratska stranka (DS) osudila je večeras „upad batinaša Srpske napredne stranke“ na sednicu Gradske izborne komisije u Šapcu i podržala gradonačelnika Nebojšu Zelenovića i sve Šapčane koji kako se navodi, mesecima trpe otvoreni teror režima Aleksandra Vučića. 

Iz DS su ocenili da su sinoćna dešavanja u Šapcu „još jedan dokaz da stranka Aleksandra Vučića nije politička organizacija već svojevrsna mašina za otimanje vlasti“.

„Nasilje je imanentno Srpskoj naprednoj stranci i zajedno sa korupcijom predstavlja najvažniji metod njihove borbe za vlast i moć. Sinoć su to na svojoj koži osetili članovi izborne komisije i funkcioneri lokalne samouprave u Šapcu, a pre njih lokalni funkcioneri i opozicioni aktivisti u mnogim drugim gradovima i opštinama širom Srbije“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da lokalni izbori u Šapcu i „fizički nasrtaji vlasti na gradjane“ pokazuju da je stanje u zemlji „još gore“ nego što je navedeno u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu približavanja Evropskoj uniji.

„Zbog svega toga, borba za odbranu Šapca od sinoć više nije politička borba niti pitanje bojkota i učešća na izborima, pa čak ni odbrane lokalnih institucija već odbrana elementarnog ljudskog dostojanstva i normalnosti“, navele su demokrate. 

Predsednik Gradske izborne komisije u Šapcu Budimir Pavlović optužio je aktiviste i funkcionere SNS u tom gradu da su sinoć prekinuli sednicu GIK-a na kojoj se raspravljalo o prigovorima na ponovljeno glasanje na lokalnim izborima. 

Naprednjaci tvrde da su i na ponovljenim izborima osvojili većinu glasova dok aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović iz opozicione stranke Zajedno za Srbiju osporava rezultate, navodeći da je glasanje obeležio „niz nepravilnosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.