U trendu

DS: Ko pali kuće novinarima u Srbiji

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da se novine više ne zloupotrebljavaju za promociju sile i progone i da novinari ne budu žrtve, i dodala da je očita veza izmedju verbalnih i fizičkih napada.

„Sloboda informisanja i pravo na život su i veće i značajnije od jedne pogrešne i štetne politike koju vodi Srpska napredna stranka. Demokratska stranka nikada nije promovisila nasilje, ni na društvenim mrežama kako predsednik nudi i benevolentno se prema njemu odnosi, ni u stvarnosti kako dopušta da se vrši nad protivnicima“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je podsetila da je i ranije ukazivala na „dramatično gušenje medijskih sloboda“ i da je opominjala da je veza izmedju verbalnih i fizičkih napada „očita a nekažnjena“.

„Promoviše se sila, argumenti se potiru. Predsednik i premijerka permanentno proizvode simetriju u nemerljivom. Nije opozicija i ljudi koji ne žele zarobljenu drzavu kriva za huškanje, atakovanje, vredjanje i nasrtaje na misao, dostojanstvo, govor i ljude. Jedan tvit ne može da izmeni medijsku sliku, ni političku scenu. To može samo drugačija politika i drugi ljudi“, dodala je DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.