U trendu

DS: Ministar Stefanović da objasni svoju ulogu u kupovini hotela Šumadija

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da objasni svoju ulogu u kupovini hotela „Šumadija“, nakon informacija BIRN-a da je njegov otac razgovarao sa nekadašnjim vlasnikom tog ugostiteljskog objekta o kupovini pre nego što je grupa nepoznatih mladića demolirala ulaz u taj beogradski hotel.

„Posle afere sa trgovinom oružjem, postavlja se pitanje uloge oca ministra Nebojše Stefanovića u demoliranju i preprodaji hotela Šumadija u Beogradu… Zahtevamo od ministra da se ne krije iza funkcije, da javnosti i tužilaštvu pruži sve informacije o svom i učesću svoga oca u ovom incidentu“, navela je DS.

Ta stranka je ocenila da je u Srbiji došlo do sveopšteg porasta kriminaliteta, što se ogleda u svakodnevnim mafijaškim likvidacijama, pretnjama političkim neistomišljenicima.

DS je navela da je očigledna nesposobnost i nemoć ministra Stefanovića i njegovih saradnika da se upuste u borbu sa kriminalom.

„Sa velikom zabrinutošću se pitamo kakvu poruku šalje Ministarstvo unutrašnjih poslova kriminalnim krugovima u zemlji ako je i sam ministar umešan u kriminogene aktivnosti“, navela je ta stranka.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je u četvrtak da su huliganskom demoliranju hotela „Šumadija“ na Banovom Brdu, sredinom februara, prethodili pregovori oko prodaje tog ugostiteljskog objekta koje je vodio Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.