U trendu

DS: Neopravdano povećanje poreza na imovinu u Novom Sadu

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Veljko Krstonošić optužio je danas gradsku vlast da je ponovo povećala porez na imovinu gradjana kako bi nadomestila manjak prihoda u gradskom budžetu za narednu godinu.

„Porez na imovinu će naredne godine biti veći od 3.000 do 5.000 dinara, pa će samo po tom osnovu praktično biti anulirano najavljeno povećanje penzija. To se pogotovo odnosi na naše starije sugradjane sa najnižim primanjima, kojim povećanje penzija verovatno neće ni biti dovoljno da pokriju rast poreza koji ubire nesposobna i korumpirana gradska vlast“, naveo je Krstonošić u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je gradska vlast u prethodnih osam godina povećala porez na imovinu za više od 100 odsto i da je na taj način značajno opteretila sve vlasnike nekretnina, a posebno one sa najnižim primanjima.

„Pri tom ta ista gradska vlast nije učinila ništa, niti će učiniti u narednoj godini, da smanji sopstvene rashode i zatvori bar neki od ‘kanala’ kojim se novac iz gradskih fondova preliva u privatne džepove vlastodržaca i njihovih saradnika. Štaviše, gradski rashodi za tekuće poslovanje i održavanje iz godine u godinu dramatično rastu, a kapitalne investicije su sve skuplje“, rekao je Krstonošić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.