U trendu

DS: Odluka GO da podrži Jankovića istorijska

Glavni odbor Demokratske stranke potvrdio je danas odluku Predsedništva stranke o podršci kandidaturi ombudsmana Saše Jankovića za predsednika Srbije.

„Odluka o podršci Jankoviću istorijska je odluka i povratak korenima na kojima je DS i nastala“, rekao je predsednik stranke Dragan Šutanovac na sednici Glavnog odbora održanoj u Centru „Sava“ u Beogradu.

Šutanovac je izražavajući zadovoljstvo što je GO podržao izvršnu odluku Predsedništva stranke, naveo da je Janković čovek koji promoviše vrednosti za koje se DS zalaže.

„Podržali smo čoveka koji punih 10 godina obavlja svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima, koji je kada su drugi bežali – ostao. Čoveka koji nije ustuknuo ni trenutak pred onima koji su trenutno sila u Srbiji. Čoveka koji poštuje pravnu državu, koji je izgradio instituciju ombudsmana i pokazao da ima dovoljno hrabrosti da se kao pojedinac suprotstavi bahatoj vlasti koja sve vreme uporno pokušava da uruši institucije sistema“, rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, Saša Janković je već pobedio, na poziciji na kojoj je već bio, pobedio je u izgradnji pravne države, u poštovanju institucija, u poštenju, u doslednosti.

„Saša je pobednik i biće sledeći predsednik Srbije“, rekao je Šutanovac i dodao da Predsedištvo DS nijednog momenta nije kalkulisalo, već je sagledavalo okolnosti i podržalo Jankovića.

On je dodao da je DS čekala da i druge stranke proevropske orijentacije podrže upravo onog kadnidata za kog smatramo da će biti pobednik na ovim izborima, ali da se to nažalost još nije desilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.