U trendu

DS: Odluke Apelacionog suda još jedan dokaz veze kriminalaca i Vučićevog režima

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su ukidanje pritvora Darku Šariću optuženom za šverc oko šest tona kokaina i prvostepene presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića „poslednji u nizu dokaza“ povezanosti kriminalaca i režima Aleksandra Vučića“.

U saopštenju povodom poslednjih odluka Apelacionog suda, DS je ocenila da „režim Aleksandra Vučića štiti svoje saradnike koji ga održavaju na vlasti kriminalnim aktivnostima i metodama“.

„Poruka režima je jasna kada prebacuje u kućni pritvor nekoga ko je prvostepeno osudjen za medjunarodni šverc kokaina i pranje novca, dok u isto vreme slobodni ostaju i oni koji su zapalili kuću novinara kad su u kući bili i sam novinar i njegova supruga“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da vlast time „zastrašuje gradjane kako se ne bi usudili da se bore za svoja prava i život u normalnoj, uredjenoj i demokratskoj državi“.

„Zato osnovano sumnjamo da je mafijaška vlast namenila sličan epilog i za druge afere koje su uzdrmale javnost, i da će se tako Vučićevi bliski saradnici Velja Nevolja i Dijana Hrkalović pre ili kasnije isto naći na slobodi“, naveli su iz Demokratske stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar