U trendu

DS pita koga štiti Šapić izjavama o Savskom nasipu

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) Beograd ocenio je da izjava gradonačelnika Aleksandra Šapića da „ne postoji institucija koja bi procenila ugroženost Savskog nasipa“ zvuči „tragikomično“.

DS se pita koga Šapić štiti izjavom kako nije ugrožen Savski nasip, već mahom nelegalni objekti uz obalu.

„Štiti li on to, zapravo, kriminalce koji zarad sopstvenog profita ugrožavaju bezbednost desetina hiljada Beogradjana ili bi trebalo ipak da štiti upravo te iste gradjane i njihovo pravo na bezbedan život“, navedeno je u saopštenju.

Demokrate su pozvale gradonačelnika Beograda da, ukoliko već sam ne zna koje sve institucije postoje i čime se one bave, pita nekoga ko to zna, ili naprosto časno podnese ostavku i svoje mesto prepusti nekome ko ume da obavlja taj posao.

„Podsećamo da je Akademija inženjerskih nauka Srbije već detaljno iznela i obrazložila svoj stav o ugroženosti Savskog nasipa u kojem je pobrojano najmanje 11 uzroka, mahom dela ljudskog nemara poput bušenja nasipa za vodovodne cevi, nelegalnih pešačkih i automobilskih staza, kao i građenja nelegalnih poprečnih nasipa preko korita za odvodnjavanje“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar