U trendu

DS: Poslanici Skupštine Srbije zatražili razrešenje svih članova REM-a

Poslanica Demokratske stranke (DS) Vesna Marjanović saopštila je danas u Beogradu da su 23 poslanika Skupštine Srbije zatražila razrešenje svih devet članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Ona je na konferenciji za novinare rekla da su zahtev potpisali poslanici DS, poslaničkog kluba Nova Srbija – Pokret za spas Srbije, poslaničkog kluba Socijaldemokratska stranka – Narodni pokret Srbije i dva samostalna poslanika – Marinika Tepić i Zoran Živković.

Ona je rekla da REM treba da bude nezavisno telo, ali da ono nije ispunilo nijednu od svojih funkcija, o čemu govore i reakcije gradjana na protestima, i stručna javnost koja je nezadovoljna radom REM-a.

Poslanica DS je navela da su osnovni ciljevi REM-a doprinos očuvanju, zaštiti i razvoju slobode mišljenja i izražavanja, i zaštita interesa javnosti u oblasti elektronskih medija, a ocenila je da REM to ne ispunjava.

Po njenim rečima, vrhunac je bio tokom protekle predsedničke kampanje kada je REM „odlučio da zaključa vrata i ne radi ništa“, i da ne reaguje na kršenje propisa o ravnomernom predstavljanju kandidata u medijima, što je, po njenoj oceni, direktno uticalo na ishod izbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.