U trendu

DS: Predlog o trasama metroa što pre povući sa dnevnog reda

Demokratska stranka (DS) zatražila je da se predlog o trasama metroa povuče sa dnevnog reda sednice Komisije za planove Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za utorak.

„U primedbama na nacrt aktuelnog plana koje je detaljno razradio Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu navedeni su brojni razlozi koji nedvosmisleno ukazuju da aktuelni predlog nije u interesu gradjana, već isključivo pripadnika i saradnika bahate vlasti“, ocenjuje se u današnjem saopštenju DS-a.

Dodaje se i da i da aktuelni predlog linija metroa zaobilazi sve fakultete, Klinički centar, turistički važne delove Beograda, Novi Beograd kao opštinu sa najvećim brojem stanovnika u regionu, a da će projekat biti dodeljen u neposrednoj pogodbi.

„DS insistira… da gradnja metroa za gradjane, koju će podržati stručna javnost, bude poverena najpovoljnijem ponudjaču po sprovedenom medjunarodnom tenderu i poručuju svim učesnicima ovog procesa da će u slučaju usvajanja predloga u sadašnjem obliku biti pozvani na odgovornost čim dodje do promene vlasti“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.