U trendu

DS: Šešeljeve izjave su opasne za društvo

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas opasnim izjave lidera SRS Vojislava Šešelja da je ubica novinara Slavka Ćuruvije bio blizak Zoranu Djindjiću i da bi pomilovao Zvezdana Jovanovića koji je osudjen za ubistvo bivšeg premijera Zorana Djindjića.

„Slika Šešelja koji tuži i presudjuje sa naslovnih strana definitivno podseća na vreme u kome se vodila hajka na Zorana Djindjića i stvarala atmosfera u kojoj je bilo moguće ubiti premijera“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da posebno zabrinjava činjenica da Šešelj koji je priznao da je bio prijatelj sa Zvezdanom Jovanovićem i da su zajedno igrali šah, abolira sudski dokazanog ubicu koji je priznao svoje delo.

„Vojislav Šešelj, generator mržnje ’90-tih godina, sada ide korak dalje i obećava aboliciju dokazanog izvršioca atentata na premijera i sa jasnom namerom da sabotira ispitivanje pozadine ubistva Slavka Ćuruvije“, saopštio je DS.

Kako je ocenjeno, „ovakve izjave usmerene su i ka skretanju pažnje javnosti, ali su i veoma opasne zato što podrivaju institucije i dodatno urušavaju društvo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.