U trendu

DS: SNS zbog Bogoljuba Karića ugrožava snabdevanje Beograda pijaćom vodom

Demokratska stranka (DS) oštro osudjuje ideju da se na Makiškom polju gradi bilo šta što direktno ugrožava najznačajniju tačku vodosnabdevanja stanovnika Beograda i okolnih mesta, kao i činjenicu da je javnost uskraćena da prisustvuje javnoj raspravi.

U današnjem saopštenju DS-a se navodi da je Makiško polje decenijama pažljivo čuvano od svake pravne i bespravne gradnje, a da trenutna vlast po ko zna koji put u tajnosti donosi odluke od životnog značaja za dva miliona ljudi.

„Ta ‘praznina’ je zapala za oko brojnim investitorima i graditeljima u prošlosti, ali su sve takve inicijative bile odbijane, uz svest o značaju očuvanja resursa čistog vodoizvorišta koji je važniji od svakog profita. Za naprednjačku vlast to izgleda da nikada nije bilo važno“, ocenila je DS.

Demokrate ističu da je namera funkcionera Srpske napredne stranke oduvek bila da se na Makiškom polju izgradi industrijska zona, odnosno, komercijalni objekti, ali se vremenom od priče o industrijskoj zoni i zapošljavanju postepeno prešlo na najave o novim naseljima i pretežno stambenoj izgradnji, pa tako i do projekta Bogoljuba Karića, bliskog saradnika naprednjačke vlasti i njegovog Tesla grada.

„Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda glavna tačka biće usvajanje Plana o detaljnoj regulaciji koji se odnosi i na deo Makiškog polja i biće to još jedan pokazatelj da je SNS-u profit pojedinaca bliskih njoj važniji od sigurnog snabdevanja Beogradjana pijaćom vodom“, saopštila je DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar