U trendu

DS: U subotu nema unutarstranačkih izbora

Demokratska stranka (DS) je danas saopštila da nijedan uslov za unutarstranačke izbore, koje je za sutra zakazala frakcija te stranke, nije ispunjen i da taj postupak počiva na osnovu nelegalnih odluka i zapisnika.

„Mala grupa sadašnjih i bivših funkcionera DS već duže vreme planira da u subotu, 26. septembra 2020. godine, organizuje dogadjaj koji naziva unutarstranačkim izborima. To nisu i ne mogu biti izbori za rukovodstvo DS jer je Statut DS jasan po pitanju načina raspisivanja izbora, kandidovanja, organizovanja kampanje i samog dana izbora“, piše u saopštenju.

DS naglašava da u subotu „nema izbora“ jer nijedan od neophodnih uslova za raspisivanje izbora nije ispunjen.

„Predsednik DS dr Zoran Lutovac više puta je razgovarao sa onima koji su se upustili u protivpravne aktivnosti, pozivao na razum i poštovanje akata i procedure, ali predstavnici ove grupe ostali su pri istom stavu – insistiranju na lažnim izborima, svesnom i namernom kršenju Statuta i obmanjivanju javnosti“, navela je DS.

Ocenjeno je da ukoliko bi umesto Lutovca za zastupnika stranke bio imenovan bilo ko drugi na osnovu nelegalnih odluka i zapisnika, taj postupak bi počivao na lažnom predstavljanju, falsifikovanju pečata i jasnoj nameri da se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave umeša u nezakonite radnje, i tada bi svi uključeni u ovaj proces na kraju snosili pravne posledice za svoje (ne)činjenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.