U trendu

DS: Upravni sud doneo dva rešenja, kako bi Vučić mogao da bira

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je Upravni sud doneo dva rešenja – jedno o odbijanju, a drugo o prihvatanju žalbe Koalicije Albanaca Doline, ocenjujući da su na taj način prepustili predsedniku države Aleksandru Vučiću da „uzme“ ono rešenje koje mu više odgovara.

„Još jedno ponavljanje izbora u opštini Bujanovac, na biračkom mestu broj 6 u selu Veliki Trnovac, predstavlja težak skandal u režiji režima Aleksandra Vučića. Naime, na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, Ana Brnabić je izdala naredbu da se usvoji žalba Koalicije Albanaca Doline koju su prethodno odbile i Opštinska i Republička izborna komisija“, navodi DS.

Ocenili su kao „nevidjenu vrstu političkog bezobrazluka“ optužbu premijerke Ane Brnabić da su opozicione partije koje su učestvovale u dijalogu sa vlašću jedini krivci za ponavljanje izbora jer je navodno opozicija dala loša zakonska rešenja

„Sve ono na šta je ukazivala Demokratska stranka da je loše u postojećem izbornom zakonu, doživelo je svoj vrhunac u jučerašnjem danu. Upravni sud je postao igračka za ostvarivanje interesa i ispunjavanje ko zna kakvih i kome datih obećanja Aleksandra Vučića i njegov privatni uslužni servis, izgubivši svoju nezavisnost i nepristrasnost, a dobivši Anu Brnabić kao svog portparola“, ocenjuju iz DS.

Iz te stranke tvrde da su izbori bili slobodni od decembra 2000. do maja 2012. godine, a da bi „da smo imali slobodne izbore“ ove godine – ne samo da bi bila formirana skupština, već bismo imali i vladu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar