U trendu

DS: Vučić obmanjuje Novosađane

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je „ponovo obmanuo“ građane Novog Sada najavom da će do kraja godine u tom gradu biti otvorena fabrika u kojoj će se zaposliti 3.000 ljudi.

„Vučić je sve svoje poslednje uspehe u manipulaciji masama postigao tako što je dosledno poštovao načelo: što veća laž, to veća verovatnoća da će ljudi poverovati. On očigledno ne vidi razlog da drugačije radi, ni u slučaju Novog Sada“, navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je od Vučića i gradonačelnika Novog Sada i funkcionera Srpske napredne stranke Miloša Vučevića zatražila da saopšte naziv firme koja će navodno otvoriti tri hiljade radnih mesta, kao i da kažu čime taj investitor garantuje da će zaista zaposliti tako veliki broj ljudi, u kom roku će ta radna mesta biti otvorena i koliko će to koštati građane Novog Sada.

Novosadski odbor DS-a je ocenio da će, ukoliko Vučić i Vučević uskrate javnost za odgovore na navedena pitanja, biti jasno da je u pitanju još jedna „predizborna bomba“ u predstojećoj kampanji za lokalne izbore.

Prema navodima DS-a, otvaranje takve fabrike bila bi lepa vest, ali do kraja godine neće početi ni gradnja tolike fabrike, „a kamoli da će biti otvorena“.

„U preostalih mesec i po dana, koliko je ostalo do kraja ove godine, moguće je napraviti samo maketu fabrike i, eventualno, sklepati neobavezujući memorandum o namerama s nekom firmom koja će pristati da glumi zainteresovanog investitora u još jednom ‘dramskom komadu sa smejanjem i plakanjem'“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar