U trendu

DS: Vučić samo zamajava i deli građane

Demokratska stranka saopštila je danas da najava premijera Srbije Aleksandra Vučića o povećanju plata i penzija govori o njegovoj brizi za rejting njegove Srpske napredne stranke, dok istovremeno „zamajava javnost i produbljuje socijalne razlike i nejednakost među građanima Srbije“.

„Naglašavamo da je, ukoliko ga bude, reč o delimičnom vraćanju plata i penzija na nivo niži od ranijeg, te da nema reči o povećanju plata i penzija“, navodi se u saopštenju DS i dodaje da je upravo Vučić, kao predsednik Vlade, odlučio da zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima oduzme 10 odsto od plate.

Premijer Srbije izjavio je danas da su se stekli uslovi da se u avgustu za 360.000 ljudi u prosveti, zdravstvu, vojsci, policiji i socijalnim radnicima značajno povećaju plate, kao i da će se povećati penzije.

Demokratska stranka se raduje zbog toga što je premijer, kako navodi, „poslušao naše zahteve da ne može uzimati primanja penzionerima, prosvetnim i zdravstvenim radnicima, vojsci i policiji i socijalnim radnicima, ali ne podržava to što delimičnim vraćanjem plata pravi nejednakost među građanima kršeći njihova zagarantovana prava“.

„Iako u Skupštini Srbije vladajuća koalicija sa Vučićem na čelu donosi zakon koji će omogućiti otpuštanje zaposlenih upravo u oblastima u kojima najavljuje vraćanje plata, istoj toj koaliciji nijednog trenutka ne pada na pamet da otpusti 50.000 stranačkih kadrova koje su zaposlili u javnim preduzećima i ostalim državnim institucijama“, dodaju demokrate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar