U trendu

DS: Vučićev režim pokrovitelj peticije za oslobadjanje Zvezdana Jovanovića

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da „režim Aleksandra Vučića“ stoji iza peticije za oslobadjanje Zvezdana Jovanovića koji je pravosnažno osudjen za ubistvo nekadašnjeg premijera Zorana Djindjića. 

DS je u saopštenju podsetila da je peticiju pokrenula fondacija Dragana Vasiljkovića, „osudjenog ratnog zločinca organima gonjenja poznatog kao kapetan Dragan“.

„Sasvim je jasno da je režim Aleksandra Vučića pokrovitelj ove sramotne akcije prikupljanja potpisa za oslobadjanje Zvezdana Jovanovića i da je ovo još jedna osveta ubijenom predsedniku Demokratske stranke Zoranu Djindjiću od onih koji su to ubistvo po sopstvenim rečima proslavili tako što su se napili od sreće“, naveo je član Glavnog odbora DS Srdjan Milivojević. 

Ocenio je da je „zadatak kapetana Dragana“ da „čestim napadima na demokratske vlasti posle 5. oktobra i još češćim gostovanjima na režimskim televizijama Vučiću osigura podršku ekstremnih desničarskih grupa“.

„Kapetan Dragan svojom prošlošću osudjenog ratnog zločinca predstavlja svojevrsnu štaku za Vučićev poljuljani imidž srpskog nacionaliste i patriote pred desničarima. Ne bih isključio mogućnost da mu Vučić napravi i stranku kako bi ga kandidovao na izborima i zadržao kontrolu nad ekstremnim desničarskim organizacijama“, dodao je Milivojević.  //

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.